Sejlerskole 1

Sejlerskole 1. Basisuddannelsen

 

Basisuddannelsen i sejlads følger retningslinjerne fra Dansk Sejlunion og består af en sommersæson med praktisk sejlads og en vintersæson med teori.

Kurserne har samlet til hensigt at give hver enkelt deltager en grundig praktisk træning og teoretisk viden, der gør eleven i stand til, som ny skipper, sikkert at udnytte en sejlbåds muligheder i kystnære indre danske farvande.

I vinterperioder afholdes teoretisk undervisning, med henblik på erhvervelse af duelighedsbevis. I løbet af kursuset lærer du om navigation, søvejsregler, bøjer, kort forståelse, motorer, sikkerhed til søs, samt søfartsbegreber.

Den afsluttende prøve indeholder en skriftlig del, hvor du skal vise kendskab til bl.a. søvejsreglerne, afmærkning af farvandene og en mundtlig navigationsdel, hvor en sejlads planlægges og fremlægges.

Den praktiske uddannelse strækker sig over cirka 15 lektioner fra maj til slutningen af september. Der sejles hver tirsdag. I juli holdes der sommerferie. Undervisningsaftnerne starter kl. 18:00 med en kort vejrbriefing og gennemgang af aftenens program, derefter er man på vandet. Sejlaftenen slutter kl. ca. 21.

Ved afslutning af sæsonen er der mulighed for at aflægge praktisk duelighedsprøve. Ved prøven skal man du viser, at du kan manøvrere en båd i havn og til søs. Aflægges prøven i en sejlbåd, skal du vise, at du kan sejle båden i forskellige vindretninger. Der lægges meget vægt på søsikkerhed, så du skal blandt andet også vise, at du kan lave en mand-over-bord manøvre med båden.

Man kan starte med teorikursus og efterfølgende tage det praktiske forløb eller omvendt. Det er op til den enkelte deltagere.

Udover den ugentlige træning om tirsdagen fra 18-21, kan eleverne efter ønske deltage i andre aktiviteter:

  • Weekendsejlads til Julsø
  • Kerteminde First Sejlskolecup
  • Holddeltagelse med instruktør i interne kapsejladser

Tilmelding til Sejlerskolen

For at deltage i sejlerskolens aktiviteter skal du være medlem af sejlklubben. Som medlem kan du tilmelde dig sejlerskolens aktiviteter på linket herunder

Priser

Se vores priser her.

ModulOver 25 årUnder 25 år
Sejlerskole 1:1400,-700,-
Sejlerskole 2:900,-450,-
Teori:1200,-600,-
Materialer til teori:1100,-1100,-