Ansøgning om bådplads

Sådan ansøger du

Vi tilbyder to typer af bådpladser:

  • Fast tildelt plads – engangsindskud 4.000 kr. (tildelt så længe du er medlem af klubben og kan gå i arv til ægtefælle/samlever eller  arvinger i lige op- og nedstigende linje)
  • Låneplads – årligt tillæg til pladsleje på 1.000 kr. (tildeles kun for et år ad gangen og plads kan ikke garanteres efterfølgende år)

Vi skal bruge en række oplysninger om din båd for at kunne vurdere pladsforhold i havnen. Det skal være en egentlig sejlbåd, der egnet til sejlads i søerne og kan ligge på bådpladsen. Endvidere skal den skal være i korrekt yacht mæssig stand og udstyret til sejlads for sejl.

I bunden af siden finder du links til en række uddybende emner, der gennemgår diverse regler og retningslinjer som gælder for alle bådejere.

Du kan sende ansøgning om tildeling af bådplads via knappen nederst på siden.

Evt. anmodning om anden bådplads for den kommende sæson fremsættes skriftligt til havnemesteren inden 1. december, hvorefter havneplanen for den kommende sæson fastlægges. Havnemesteren kan rokere rundt på pladserne, såfremt det er hensigtsmæssigt for klubben. Såfremt en bådplads ikke benyttes i kortere eller længere tid, kan havnemesteren disponere over pladsen i perioden uden vederlag til den faste bruger.

Alle spørgsmål vedr. ansøgning om og tildeling af bådplads skal rettes til Havnemester på mail havnemester@silkeborg-sejlklub.dk.

Kollektiv ansvarsforsikring

I henhold til klubbens vedtægt tilbydes alle bådejere at blive tilmeldt klubbens kollektive ansvarsforsikring, der er indeholdt i klubkontingentet. Forsikringen har vi tegnet hos Codan.

Dækningen er personlig og knyttet til båden og kun gældende så længe du er ejer af båden, hvorfor det er yderst vigtigt, at der altid straks gives besked til Havnemester, hvis båden sælges eller overdrages til en anden ejer, uanset om det er internt i klubben eller eksternt.

Som standard tilmelder vi nye både med søerne som sejladsområde ”Danske søer, åer el.lign. med max fart under 10 kn”. Hvis du ønsker udvidet sejlads område (f.eks. hvis du ønsker at sejle kapsejlads på havet i årets løb) skal du ændre sejladsområdet i ansøgningen. Du har dog stadig mulighed for at tage din båd på f.eks. sommerferiesejlads ud af søen, hvis du husker at give besked herom til Codan jf. nedenstående uddrag af vilkår:

”Hvert år dækkes dog i en periode på 21 dage skader, som følge af sejlads i åbent farvand, forudsat sejladsen forinden er anmeldt til Codan. Sejladsperioden er fra den 1. april til den 31. marts. Båden må henligge i vandet fra den 1. april til den 15. november.”

Vi modtager hvert år en oversigt fra Codan på alle de ansvarsforsikrede både med oplysning om police nr. som vi lægger ind som en del dine medlemsoplysninger.

Vigtig information

Gældende aftale mellem bådejer og klubben om leje af bådplads

Når en bådejer tildeles enten fast plads eller låneplads (gælder for et år af gangen) indtræder medlemmet samtidig i en bindende aftale med klubben på de i nedenstående dokument gældende vilkår.

Aftale om leje af bådplads

Disse vilkår er gældende så længe medlemmet råder over en bådplads eller har en båd placeret på klubbens område.

Kollektiv ansvarsforsikring for medlemmernes både

I henhold til klubbens vedtægt tilbydes alle bådejere at blive tilmeldt klubbens kollektive ansvarsforsikring, der er indeholdt i klubkontingentet. Ansvarsforsikringen har vi tegnet hos Codan.

Du får tilsendt en ansøgningsformular i forbindelse med at du tilbydes en bådplads.

Som standard tilmelder vi nye både til policen med søerne som sejladsområde. Hvis du som bådejer ønsker udvidet sejlads område (f.eks. hvis du ønsker at sejle kapsejlads på havet i årets løb) skal du ændre sejladsområdet til udvidet.

Da ansvarsforsikringen er knyttet til den specifikke båd, skal du altid straks give kassereren besked hvis du sælger din båd og/eller køber en ny båd.

De gældende forsikringsbetingelser kan ses her.

Portalkran til optagning og søsætning af både

Klubben råder også over egen portalkran som medlemmerne selv kan benytte.

Brug af kranen er på eget ansvar og du skal som medlem sætte dig grundigt ind i de gældende regler for betjening af kranen før du benytter den.

Reglement for brug af kranen kan læses her.

Båd vaskeanlæg

I forbindelse med kranstedet findes der også et vaskeanlæg, der kan benyttes til at vaske båden over og under vandlinjen.

Du bør læse vejledningen i brug af vaskeanlægget før du benytter det første gang.

Vinterpladser

Klubben råder over to arealer til vinteropbevaring af både, på Kongsholm arealet og arealet ved skoven mellem klubhuset og Børnehaven.

Bådejer skal altid aftale tildeling af vinterplads og placering af båd og stativ/vogn med Havneansvarlig.

Du kan læse mere om vinterpladserne her.

Klargøring af både

Det er tilladt at klargøre både, herunder slibe og male på vinterpladserne, men kun under nøje overholdelse af de gældende miljøregler, som du kan læse mere om her.