Silkeborg Sejlklubs hjemmeside for unge

Klubben har mange tilbud til unge. Her kan du vil se lidt om, hvad du kan komme til at opleve og hvilke tilbud klubben har til dig.


Kalender     Billeder     Sikkerhedspolitik for ungdomssejlere    Reglement for jolleleje

Skal du sejle optimist-jolle?
Silkeborg Sejlklub starter hold op for nye sejlere mandag den 3. Maj. (tilmelding kræves)
Optimist sejlads er en aktiv og social sport, hvor man sammen med andre børn bliver fortrolig med vind og vand.

Se mere her


Guld til Danmark

Flere optimistsejlere fra ungdomsafdelingen i SSK har i uge 31. sejlet Junior Nordic Championships i Båstad, Sverige. Loke og Valdemar var sammen med Frederik - Fåborg Sejlklub, Mikkel - Hellerup Sejlklub og Johan - KDY, udtaget til at repræsentere Danmark i holdsejlads. Holdet sejlede meget fin holdsejlads og vandt 8 sejladser ud af 9. Dermed sikrede de guldet. Klubben ønsker alle 5 sejlere et kæmpe tillykke med sejren - det er stærk sejlet.

 
Allan

Flere billeder her


Lake Garda Meeting påsken 2018
I påsken deltog 9 Optimist-sejlere fra Silkeborg Sejlklub sammen med ca. 1400 andre Optimist-sejlere fra 34 nationer i årets største optimist event, Lake Garda Meeting i Riva del Garda på nordkysten af Gardasøen i Trentino, Italien. Deltagerne var: Øverste række -Valdemar, Jakob, Loke og Marinus midterste række fra venstre: Anne, Amalie og Noah nederste: Sophie og Ida.
Se mere her

SSK optimister udtaget til NM og EM  
Det lange seje træk begynder for alvor at vise resultater. En klub som bakker op om sin ungdomsafdeling, en forældregruppe som gør det samme, sejlere med viljestyrke og en hulens masse sejltimer er baggrunden for den positive udvikling sejlklubbens ungdomsafdeling er inde i. SSK har de seneste 3 år været repræsenteret med 1 sejler ved optimist NM (Kasper Emil i 2014/2015 og Valdemar i 2016). Vi vidste at der i år kunne være mulighed for ...   Se mere her
 

Links til kommende stævner:
NM sejles i uge 30    EM sejles i uge 31  
Forårets rangliste  (klik på 2017)

Unge-stævner maj-juni  
I maj og juni har der været OCD stævne i SSK, og udtagelsesstævner i Sejlklubben Neptun i Vejle og i Kerteminde sejlklub. Se mere herunder:

OCD i SSK
Neptun i Vejle
Kerteminde Sejlklub


Lake Garda Meeting 2017

Fem friske sejlere med familier valgte at tilbringe påsken ved Gardasøen og med optimistsejlads som omdrejningspunktet. Loke, Noah, Jakob, Marinus og Valdemar deltog i verdens største optimiststævne og har været på vandet til først 3 dages træning og herefter 4 dages kapsejlads.    Se mere her


Seneste trænings- og ranglistestævner 2017
1. ranglistestævne var i år på Furesøen. Her deltog Anne, Mads, Noah, Loke og Valdemar. Det var sejlads i meget let vind, og det blev til fire sejladser i weekenden på a-banen, men hele 9 sejladser nåede sejlerne på b-banen.  
Se mere om sejladserne i Horsens og Kolding
her

Noah og Mads venter
på vind på Furesøen
 


Drømmer du om at lære at sejle optimist?
KOM OG HØR MERE TIL INFOMØDE TORSDAG 20. APRIL KL. 17-19
Holdet for optimist-begyndere er åbent for børn i alderen 8-13 år og sejler om torsdagen. Vi sejler ud fra klubhuset ved Hattenæs mellem Silkeborg og Sejs, og du vil få undervisning af erfarne instruktører – med følgebåde på vandet.
...   Se mere
her

Læs her, hvilke fantastiske oplevelser, man kan få som optimistsejler
Loke og Noah Idriss Kise fra Silkeborg Sejlklub har i påsken deltaget i verdens største optimist-regatta i Riva del Garda, 4 dage med 1000 deltagende sejlere!  Se også billederne og en video.


Invitation til OCD lejr i Silkeborg 13. og 14. maj
Der skal afholdes en OCD lejr for C- og B-optimister
d. 13. og 14. maj i Silkeborg.

Se indbydelsen her...


OCD lejr for unge i Egå
D. 24.-26.3 startede optimistsæsonen for alvor for fem sejlere fra Silkeborg Sejlklub. Anna, Anne, Mads, Jakob og Valdemar var på lejr i Egå Sejlklub, hvor der blev afholdt en OCD lejr, som blev startskuddet til denne sæson.
Vejret var frisk lørdag og her skulle sejlerne bruge meget energi og koncentration på at hænge og holde båden inden middag. Efter frokost løjede vinden, og eftermiddagen blev knap så hård som formiddagen. Søndag var der fra morgenstunden ingen vind, og derfor kom sejlerne først på vandet efter kl. 11.   Se mere
her...

Århus Mesterskaberne  
8 unge sejlere deltog i weekenden d. 29. - 30. oktober i Aarhus Mesterskaberne, som Egå Sejlklub afholdt. Det var sæsonens sidste mulighed for et stævne - i hvert fald i Danmark. Velvidende at vejret kan være lidt lunefuldt på den tid af året, viste det sig dog alligevel at påvirke stævnet ...  Se mere her

Resultater      Billeder lørdag      Billeder søndag


Mads Wegener har nu sin første optræden i Bådmagasinet.  Se her

13 ungdomssejlere fra SSK til Neptun Cup

Lørdag d. 17. september var ungdomssejlerne igen ude for at repræsentere klubben. Det foregik i Vejle til Neptun Cup. Vi stillede med 2 A-optimister, 3 B-optimister og 8 C-optimister. Indsatsen endte med at være absolut godkendt. På C banen tog Aske 2. pladsen og hele 5 SSK sejlere var i top 10. På B-banen tog Simon 1. pladsen og Anne 3. pladsen. På A-banen var det Valdemar som satte sig på 1. pladsen. De fine placeringer betyder samtidig at 2 B- sejlere rykkede op som A-sejlere og en C-sejler rykkede op som B-sejler.        Se resultater her

Allan


Sommerlejr og klubmesterskab  

Den efterhånden traditionsrige sommerlejr og klubmesterskabsweekend blev afholdt på Svejbæk Færgegård d. 2.- 4. september. Vi ankom i let vind fredag til spisetid. Lørdag bød på klubmesterskab, og hvis vi fik sejlet mindst 5 sejladser på banen for de øvede optimister allerede lørdag, havde vi besluttet, at der skulle ske lidt andet søndag. Se mere her.

Resultater       Billeder


Så er der vandgang

Nordisk Mesterskab for optimister
I uge 30. deltog Valdemar i Junior Nordisk Mesterskab, som I år blev afholdt af Horsens Sejlklub. Ranglistesejladserne, som mange sejlere har deltaget i, i foråret ligger til grund for udtagelsen. Først udtages 5 VM sejlere, så 7-8 EM sejlere, og herefter er det NM sejlerne, som står for tur.  Se mere her

Ranglistestævne efteråret 2016
I weekenden 27. og 28. august deltog 5 sejlere i Djurslands Bank Cup i Nappedam. Det var ranglistestævne for A-optimisterne, men B og C-optimisterne var inviteret med og sejlede på egne baner.
B og C sejladserne blev afgjort hver dag, og Mads Wegener ...  se mere her


Stævner i Kerteminde og Faaborg
Ungdomssejlerne har i maj været til spændende stævner i Kerteminde og Faaborg.

Du kan finde omtaler og resultater sammen med billeder fra stævnerne ved at klikke på linkene i næste linje.

Kerteminde           Faaborg


Ranglistestævne i Egå

I weekenden d. 30. april og 1. maj, drog 13 håbefulde sejlere fra SSK til første ranglistestævne i Egå.
Fra Silkeborg startede 8 C- sejlere, 3 B-sejlere og 1 A-sejler samt Kasper Emil som sejler Zoom 8.
     
Se mere
her


Tune-up stævne i Horsens

I weekenden 16. og 17. april satte 8 sejlere, trænere og forældre kurs mod Horsens havn. Horsens Sejlklub var arrangører af årets Tune-up stævne som er optakten til forårets rangliste stævner.
Se mere her.


NY UNGDOMS-SEJLER I SILKEBORG? 
KOM TIL INFOMØDE TORSDAG 14. APRIL KL. 17-19
I Silkeborg Sejlklubs ungdomsafdeling kombineres leg, konkurrence og sociale aktiviteter for at lære børn og unge at færdes på vandet og gøre dem til dygtige sejlere. 
Klubben råder over bl.a. optimist- tera- og feva-joller, og undervisningen varetages af ...   Se mere
her

Læs her, hvilke fantastiske oplevelser, man kan få som optimistsejler
Loke og Noah Idriss Kise fra Silkeborg Sejlklub har i påsken deltaget i verdens største optimist-regatta i Riva del Garda, 4 dage med 1000 deltagende sejlere!  Se også billederne og en video.


Mads følger flot op i familietraditionen
Mads Wegener på otte år og medlem af SSK, følger flot op i familietraditionen. Han har sejlerblod i årerne, og nu har han fået tildelt et legat for talentfulde sejlere. Han sejler optimistjolle i Solbjerg.  Se mere her.

Sommerlejr og klubmesterskab for ungdomsafdelingen
I den forgangne weekend (28. - 30. aug.) har ungdomsafdelingen været på sommerlejr. Turen gik traditionen tro til Julsø og Svejbæk Færgegård. Vi kom afsted ved 16 tiden efter at skolereformen havde sluppet taget i de sidste elever. Der var rigtigt fint sejlervejr og alle sejlede selv op til lejren. Se mere ...

Resultater

Fra præmieuddelingen

Ungdomsafdeling på Furesøen og Vejle Fjord
Ungdomsafdelingen valgte i weekenden d. 6.-7. juni at splitte sig på stævnefronten. 4 optimist sejlere (Loke, Jakob, Simon og Frederik F) drog til et-dags stævnet Neptun Cup på Vejle fjord, mens 2 andre optimist...     se mere her

Træningslejr og Sailextreme

 
Fem jollesejler fra SSK drog i Kr. Himmelfartsferien på en 2-dages træningslejr i Egå. Formålet var bl.a. at få nogle sejltimer inden for vesten inden de skulle til det store pinsestævne "Sailextreme" i Kerteminde.
Flere håbede at der ville komme godt med vind, så der kunne bølgetrænes. Den kraftige vind udeblev, men der var alligevel nok til, sammenlignet med Brassø, at der var lidt bølger at arbejde med.
 Se mere...

Tune up i Horsens

I weekenden d. 25. - 26. april sejlede 7 optimist sejlere fra SSK Tune up i Horsens. Vi deltog med 2 sejlere på A-banen, 2 på B-banen og 3 på C-banen. For de fire sejlere på A og B banen var det velkendt farvand, da de alle havde deltaget i træningslejr samme sted i weekenden forinden.   Se mere her

Billedet: Jakob kæmper for at holde sin jolle på vej mod havnen lørdag.


Optimist- og jollebilleder  
Vil du se optimist- og ungdomsbilleder, så klik på et af linkene nedenunder.

Link til ungdomsafdelingens billedalbum

Billeder fra træningsaften sep. 2013
Billeder fra klubmesterskabet i 2013
Opti Basic træning i juni 2013
Opti-Earli i foråret 2011
Klubmesterskab 2010
Sommerlejr 2010
Sommerferiesejlads 2010
Silkeborg Cup 2010
Klubmesterskab 2009
Klubmesterskab 2008
Sommerlejr 2008
H-bådsaften 2008
Holdet i 2008 med træningssejladser og andet Forårsstævne på Brassø med optimister fra Ry Klubmesterskab 2006
Silkeborg Cup 2002

Foto: Erik Jakobsen