Flemmings beretning om mørkesejladsen

11 friske besætninger har tilmeldt sig til sejladsen, og 10 både møder til start. Dejligt med så mange tilmeldte og fremmødte.

Jeg tror, at alle besætningerne har fulgt vejrmeldingerne meget tæt, da torsdagen før sejladsen lover hård kuling med stød af stormstyrke.

Fredagen starter med mere end frisk vind, og så sent som 2 timer før starten til sejladsen, kommer der stød på den forkerte side af 15 sm.

Heldigvis flover vinden meget op til starten kl. 19.00, så alle kan med ro i sindet forlade havnen.

Vinden er ret vest, derfor dommerne laver en krydsstart med en startlinje ud for sejlklubben og med topmærket over mod Baldersvig i håb om, at der vil ske en spredning på feltet inden den svære sejlads gennem Sejssnævringen.

I den relative moderate vind ender det alligevel med, at feltet stort set kommer samlet til indsejlingen, og klumper sig sammen ind gennem løbet.

Mørket tiltager, og Brassø bliver passeret i en opfriskende vind på en agten for tvær til platlæns, så det er muligt momentvis at spile fokken i den noget springende vind.

Alle både kommer hurtigt gennem Svejbæksnævringen og er klar til Julsø i en stadig opfriskende vind. Turen mod Alø kan klares med spilet fok og til lyden af en spirende fest inde på Slettensiden med kulørte lamper, projektør og dansemusik. Meget hyggeligt.

Alø rundes med spredning på feltet og med efterfølgende kryds i en op til hård vind mod Ålekroen, som i dagen anledning har en lyskæde tændt med røde og grønne lamper, så man næsten tror, at en større flok både er på vej ud i Julsø.

Den gode vind gør, at resten af turen hjem til målet i Brassø går nogenlunde problemfrit.

9 både gennemfører og en enkelt udgår med tekniske problemer og bliver hentet hjem af dommerbåden.

De 4 første både kommer i mål inden for 12 minutter og med den hurtigste tid på 2 timer og 17 minutter. Efter Lystal kommer 6 både i mål inden for 6 minutter.

Godt sejlet af alle.

Hanne og Hennings udsøgte gule ærter blev en dejlig afslutning, og under det hyggelige samvær blev sejladsen sejlet forfra og baglæns igen, inden folk tog hvert til sit.

Flemming, DEN 530 First Lady II 

September 2021