Flemmings beretning

Så kom dagen, hvor det store slag om klubmesterskabet skulle stå. 8 friske besætninger stillede op til dysten med store forhåbninger om ære og sejr.
Flere af bådene havde spottet vejrudsigten og eftertilmeldte sig uden spiler. Det viste sig at være en klog disposition, da vejrudsigten med kraftig vind og endnu mere i stødende holdt stik.
Julsø viste sig fra den barske side med middelvind i niveau 12 ms og måske 15 til 17 ms i stødene, og det gav faktisk meget pæne bølger efter Silkeborg forhold.

Vinden var østlig, og gav dommerne mulighed for at lægge en fin bane på langs og midt i søen med start nede ved Svejbæk Lund.
Første start gik præcis kl. 10.00, og så kom de øvrige som perler på en snor. Endda så hurtig, at ved en enkelt start kom flere for sent, da de var inde og sunde sig lidt i bugten ved Ludvigslyst, og en enkelt kom for hurtigt, men sådan er kapsejlads jo.

Vejret var ikke til store taktiske overvejelser eller fintrim. For alle var det et spørgsmål om at holde fast og blive i båden og samtidig undgå havari på grejet.
Ynglingen var den eneste båd, der hejste spilleren. Det tog ca. 15 sekunder, så kom den ned igen. Samme båd brugte en del af pauserne på at lænse for vand for ikke at blive til en ubåd.

DEN 530 mistede en sejlpind og et windex i blæsevejret, på klubbåden stod kuglerne i slæden til storskødet i kø for at komme ud af lejerne, så de måtte droppe den sidste sejlads.
Der har sikkert været andre småhavarier, men heldigvis ingen personskader udover småknups og ømhed i hele kroppen i dag. Tak til dommerne for en fin bane og en effektiv gennemførelse af klubmesterskabet.

DEN 530

Flemming