Flemmings natsejlads

Natsejlads hvor vejrprognoserne holdt.

7 friske besætninger stillede op til årets natsejlads på trods af den coronaramte “gule ærter”.

På grund af vejrudsigten blev startlinjen flyttet op i Borreø, og dommerbåden tog de deltagende både på slæb, så alle kunne komme til start til tiden.
Brassø og snævringen var blank og flad som et grydelåg, så en god disposition og hjælp fra dommerne.
Starten gik i en nordøstlig vind fra svag til ingenting med et lang ben mod Svejbæk.
Heldigvis byggede vinden op, så bådene kom i fint fart og samlet til Svejbæk Snævringen, som viste sig fra den drilske side med flere omstarter og pitstop ud for Svejbæk Færgekro.
Det var nu blevet helt mørk samtidig med at vinden øgede til cirka 5 sm drejende mere og mere i vest krydret med støvregn og regn.
Forholdene gav en hurtig sejlads mod Alø, hvor flere både oplevede at sejle ind i store flokke af fugle, der kunne være alt fra ænder, gæs, svaner og måger, ud fra de ædruelige udtalelserne fra de både, som oplevede fænomenet.
Efter rundingen af Alø var der rent kryds gennem Julsø i en meget stabil vind og uden større vindspring.
En fantastisk sejlads i kulisserne af de øvrige bådes lanterner, landskyggerne og bylyset inde over Silkeborg

Det var mørkt. Så mørkt at flere både, have svært ved at finde indsejlingen til Svejbæk. En enkelt mistede nattesynet totalt og sejlede i stedet ind i det gamle åløb tæt på Ålekroen.
Havde dommerbåden ikke trukket dem fri, så havde de nok, stået der endnu.
Mållinjen var ved indsejlingen til Sejs Snævringen mellem den lanterneoplyste dommerbåd og en bøje markeret med rødt lys. En flot ramme på afslutningen af en sejlads ud over det sædvanlige.

Alle bådene kom i mål inden for tidsfristen - med undtagelse af grundejeren - og fik i tilgift en fint tur hjem til sejlklubben for sejl.

Den 530

Flemming