Mail til Sejlklubbens bestyrelse

Vedr.: Langtur og sejladslæring.

Vi henvender os til jer fordi vi gerne vil i kontakt med jeres sejlere, unge som ældre.

De ældre og erfarne sejlere vil vi gerne tilbyde opgaven og positionen som Skipper og de unge pladsen som gaster der arbejder og lærer. Formålet er dels at lære at sejle en moderne båd i forbindelse med langtur, at lære at kunne begå sig i et tæt samarbejde, projektstyring, sejladsplanlægning og administration, proviantering m.v.

Der er ledige gastepladser på togterne 6 og fremad og vi har en plads åben som Skipper på togt 4a fra Tahiti den 1/8 og 3 mdr. frem, med ankomst på Ny Kaledonien ca. 31/10-17. Skipper på togt 4a for betalt transport til og fra båden. Skippere på togt 7 og 8 har egen kahyt.

Vores ture er forløbet og forløber således:

Togt 1: Ca. 15. oktober 2016: Start Split: Gennem Middelhavet og besøger undervejs Nord Afrika, Sicilien, Malta, Sardinien, Korsika, Ibiza, Spanien, Gibraltar. Ca. 1,5 mdr.

Togt 2: Ca. 1. december 2016: Start Malaga: derefter mod Casablanca, Gran Canaria øerne, West Afrika, Mauretanien og Kap Verde øerne hvor vi besøger de forskellige øer og forbereder Sejladsen over Atlanten til Caribien. Ca. 2 mdr.

Togt 3: Ca. 1. februar 2017: Rundt i Caribien med besøg på om muligt bl.a. Trinidad, Barbados, Grenada, Saint Vincent, Saint Lucia, Dominica, Guadeloupe, Antigua, St. Thomas, St. John og St. Croix og videre mod Panama kanalen. Ca. 3 mdr.

Togt 4: Ca. 1. maj 2017: Start Panama city: Ud i Stillehavet til Archipelago de las Perlas, Isla De Malpelo (Columbia), Ecuador, Galapagos, Marquesas, Tahiti m.v. og til Papeete. Ca. 3 mdr.

Togt 4a: Ca. 31. juli 2017: Start Papeete, Tahiti: Bora Bora, Cook, Niue, Tonga, eller Neiafu, Fiji m.fl. og videre til Ny Kaledonien, rundt i området herunder Great Barriere Reef, (Australien) og tilbage til Ny Kaledonien, Noumea. Ca. 3 mdr.

Togt 5: Ca. 31. oktober 2017: Start Noumea: Ny Kaledonien, Great Barrier Reef, (Australien), Solomon øerne Coral Sea, og de mange øer omkring Coral Sea , herefter Torres strædet/Papua New Guinea, Indonesiske Hav, Celebes, Flores, Lombok, Bali, Java, Borneo, mod Sumatra, Malakka strædet og Phuket. Forventet ankomst ca. 1.feb.2018 i Phuket. Ca. 3 mdr.

Togt 6: Ca. 15. marts 2018: Start Phuket: Andaman Sea, øerne i området, Indien, Sri Lanka og Maldiverne. 2 mdr. Slut Phuket.

Togt 7: Ca. 15. maj 2018: Start Phuket: Vest Indonesien, Indonesiske Hav, Syd Kinesiske Hav, Vest Phillipinerne, Øst Guinea, Solomon Øerne, Øerne omkring Coral Sea, sydover - Ny Kaledonien, Australien og Great Barriere reef, sydover mod Fiji og Auckland, New Zealand. Ca. 4 mdr. (her er indlagt nogle "arbejdsdage" til inspektion, vedligeholdelse, rep. m.v. af Veritas i slutningen af togtet). Slut Auckland.

Togt 8: Ca. 1. oktober 2018: Start Auckland: Nordøst over fra New Zealand med retning mod Hawaii hvor alle øerne på vejen kan besøges (kig på et landkort). Ca. 5 mdr. Slut Hawaii.

Togt 9: Ca. 1. marts 2019: Start Hawaii: Hawaii mod Galapagos, Equador, Las Perlas, Mellemamerikas vestkyst, gennem Panama Kanalen til Mellemamerikas østkyst til Belize. Ca. 4 mdr. Slut Belize eller Jamaica.

Togt 10: Ca. 1. juli 2019: Start Belize/Jamaica: Rundt i Carabien fra nordlige Carabien til Sydlige Carabien: Cuba, Haiti, St. Croix, St. John, St. Thomas, Antigua, Guadeloupe, Dominica, Saint Lucia, Saint Vincent, Grenada, Barbados og sydover. Ca. 6 mdr. Slut Bridgetown, Barbados.

Togt 11: Ca. 1. januar 2020: Start Bridgetown, Barbados: Nordover af næsten samme rute som togt 10 videre mod Domincan og Bahamas, Bermuda herfra østover over Atlanten, Azoerne og slut i Funchal, Madeira. Ca. 6 mdr.

Båden er en 50 fod (LOA 15,43/14,93 meter) Bavaria Cruiser renoveret i 2015/16. Hun har 3 dobbelt kahytter og 2 dobbelt køje kahytter (10 gode regulære sovepladser). 3 toiletter med bad, varmt vand, udendørs agter bruser, Cockpit og Salon med 10 siddepladser hver, pilotafsnit og kabys. Båden er udstyret med alt sikkerhed- og Raymarine navigationsudstyr (Raymarine Quantum q24c Radar, stationær og håndholdt GPS, stationær og håndholdt VHF, AIS, 2 Satellit telefoner (Inmarsatphone2 og Iridium Go), Ekkolod, Sonar (Fishfinder Raymarine Dragonfly 5 pro), Raymarine Auto-pilot, Raymarine e125 plotter, dag og natkikkert. Endvidere 2 stk 10 pers. Ocean/Costal godkendte redningsflåder, ildslukkere, automatisk brandsluk i motorrum, brand/gas/Co2 alarmer, Epirb, personlig Beacon til vagthavende, nye Solpaneler, Watermaker, ekstra sejl samt kraftig gummibåd med motor, m.v.) En meget sikker og automatisk båd. fra marts 2018 et fælles undervandskamera og stjernekikkert samt en meget god quadroplane med kamera til at lege med på stranden. Der er udskiftet både stående og løbende rig i 2016.

Peter Leif Tronborg Petersen

S/Y Veritas og S/Y Brunhilde