Århus Mesterskaberne

 

8 unge sejlere deltog i weekenden d. 29. - 30. oktober i Aarhus Mesterskaberne, som Egå Sejlklub afholdte. Det var sæsonens sidste mulighed for et stævne - i hvert fald i Danmark. Velvidende at vejret kan være lidt lunefuldt på den tid af året, viste det sig dog alligevel at påvirke stævnet mere, end vi havde forventet. Vel ankommet lørdag i fint solskinsvejr, fandt vi hurtigt ud af, at vejret var bedst, når man stod lidt i læ, for vind var der rigeligt af.

Men afsted blev sejlerne sendt og A/B sejlerne, som skulle ud til den store bane, nærmest planede det meste af vejen i den stærke fralandsvind. C banen lå heldigvis længere inde under land og undgik de værste bølger og vind. Men,  allerede under 1. sejlads på A/B banen målte man på dommerskibet op til 16 m/sek. og man valgte klogeligt at undlade at starte flere sejladser den dag. Ud af de 28 optimistsejlere, som var på A/B banen, var der kun 11 som gennemførte sejladsen og pludselig drejede det sig i stedet om at få styr på joller og sejlere, inden de drev til Mols. 

Mange ribbåde var i gang og alt gik heldigvis som det skulle. Søndag skulle der så forsøges igen og solen var igen med os og nu behøvede vi slet ikke at stille os i læ, for vinden var stort set fraværende. Det endte derfor med at blive nøjagtigt som dagen før - kun en sejlads til A/B banen. På C banen var de mere effektive og her fik man sejlet hele 5 sejladser henover weekenden. Et stort tillykke til Noah som blev 3'er på C banen og nu rykker op som B sejler.

 

Resultater      Billeder lørdag      Billeder søndag